Fågelfamiljer

Vilda kalkonraser - arter | Beskrivning | Beteende | Livsmiljö

Pin
Send
Share
Send
Send


Det finns flera vilda kalkonraser som får populär tid för sina unika karaktäristik, beteende, produktivitet och värderingar. I den här artikeln ska jag ge en översikt över vilda kalkonraser.

Vilda kalkonraser

Den vilda kalkonen (Meleagris gallopavo) är en högfågelfågel som är infödd i Nordamerika, en av alla två existerande arter av kalkon, och den tyngsta medlemmen av de olika Galliformes.

Det är en liknande art eftersom hemmakalkon, som ursprungligen härstammar från en sydlig mexikansk underart av otämjad kalkon (inte tillhörande ocellated kalkon).

Även om den är infödd i Nordamerika, förvärvades kalkon med all sannolikhet sin titel från det tämjade urvalet som importerades till Storbritannien i fartyg som kommer från Levanten genom Spanien.

Britterna på den tiden på grund av detta faktum relaterade den vilda kalkon med nationen Turkiet och titeln råder.

En alternativ idé antar att en annan fågel, en pärlhöns som är infödd i Madagaskar som lanserades till England av turkiska återförsäljare, var det unika utbudet och att tidsperioden sedan överfördes till New World-fågeln av engelska kolonisatorer med kunskap om alla tidigare arter.

Vild kalkon föder underarter

Det finns känsliga variationer inom färgning, livsmiljö och vanor hos de helt olika underarterna av vilda kalkonraser. De sex underarterna av vilda kalkonraser är:

1. Goulds vilda kalkon (M. g. Mexicana)

Infödda från de centrala dalarna till de norra bergen i Mexiko och de sydligaste komponenterna i Arizona och New Mexico.

Goulds vilda kalkoner är nära skyddade och kontrollerade. Underarten beskrevs först 1856.

De finns i litet antal inom USA men är betydande i nordvästra delar av Mexiko.

En liten invånare har etablerats i södra Arizona. Goulds är den största av de sex underarterna.

De har långa ben, större fot och längre svansfjädrar. De huvudsakliga färgerna på kroppsfjädrarna är koppar och grön-guld. Denna underart är nära skyddad på grund av sin skitna natur och hotas att stå.

2. Sydmexikansk vildkalkon (M. g. Gallopavo)

Den södra mexikanska vilda kalkonen tas med i beräkningen av de nominerade underarterna och den som inte finns i USA eller Kanada.

I centrala Mexiko har arkeologiska M. gallopavo-ben känts igen på webbplatser med hänvisning till 800-100 f.Kr.

Det är oklart huruvida dessa tidiga exemplar symboliserar vilda eller hemmafolk, men hemmakalkoner har uppenbarligen etablerats i centrala Mexiko av den primära halvan av Basic Interval (c. 200-1000 AD).

Sen preklassisk (300 f.Kr.-AD 100) kalkon stannar igenkänd på den arkeologiska platsen El Mirador (Petén, Guatemala) symboliserar det tidigaste beviset för exporten av den sydmexikanska vildkalkon (Meleagris gallopavo gallopavo) till den traditionella Maya-världen.

De sydmexikanska vilda underarterna, M. g. gallopavo, tämdes både i Mexiko eller av förklassiska folk i Mesoamerica, vilket gav upphov till hemmakalkon (M. g. domesticus).

Spanjorerna introducerade denna tämjade underart igen till Europa med dem under mitten av 1500-talet; från Spanien utvecklas det till Frankrike och senare Storbritannien som ett bondgårdsdjur, vilket ofta blir till centrum för en fest för de välbärgade.

Vid 1620 var det ofta tillräckligt för att pilgrim bosättare i Massachusetts kunde leverera kalkoner med dem från England, omedvetna om att det hade en större släkting som redan ockuperade Massachusetts skogar.

Det är utan tvekan en av de minsta underarterna och är bäst identifierad på spanska från dess Aztec-härledda titel, guajolote.

Denna vilda kalkonundart anses vara kritiskt hotad, från och med 2010.

3. Rio Grande vildkalkon (M. g. Intermedia)

Rio Grande vildkalkon sträcker sig via Texas till Oklahoma, Kansas, New Mexico, Colorado, Oregon, Utah, och lanserades till centrala och västra Kalifornien, förutom komponenter i vissa nordöstra stater.

Rio Grande vilda kalkonraser lanserades dessutom till Hawaii i slutet av 1950-talet. Invånarnas uppskattningar för denna underart är runt 1 000 000.

Denna underart, infödd till de centrala slättstaterna, beskrevs först 1879 och har relativt långa ben, högre skräddarsydda efter en präriehabitat.

Dess kroppsfjädrar har vanligtvis en grön-koppar glans. Informationen om svansen och fjädrarna minskar igen är en brunt till mycket mild solbrun färg.

Dess livsmiljöer är borstområden efter strömmar, floder eller mesquite-, tall- och skrubbekskogar. Rio Grande kalkon är gregarious.

4. Östra vildkalkon (Meleagris gallopavo silvestris)

Detta var den kalkonunderart som européer först mötte i naturen: av puritanerna, grundarna av Jamestown, holländarna som bodde i New York och av Acadians.

Dess variation är utan tvekan en av de största av alla underarter som maskerar hela din jap halva USA från Maine i norr till norra Florida och ökar så långt västerut som Minnesota, Illinois och in i Missouri.

I Kanada sträcker sig dess variationer i sydöstra Manitoba, Ontario, sydvästra Quebec (tillsammans med Pontiac, Quebec och minskningshalvan av Western Quebec Seismic Zone) och de maritima provinserna.

Mängden från 5,1 till 5,3 miljoner fåglar. De har först fått namnet '' skogskalkon '' 1817 och kan utvecklas så mycket som 1,2 meter långa.

De högre bakdäckena är tippade med kastanjebrun. Hanar kan uppgå till 14 kg i vikt.

Den östra vildkalkonen jagas nära inom Jap USA och är förmodligen den mest jagade underkatten för vildkalkon.

5. Osceola vildkalkon eller Florida vildkalkon (M. g. Osceola)

Vanligast inom Floridahalvön, kvantiteten 80.000 till 100.000 fåglar. Denna kyckling kallas för den välkända Seminole-chefen Osceola och beskrevs först 1890.

Det är mindre och mörkare än jap wild kalkon. Vingelfjädrarna är mycket mörkaktiga med mindre mängder av den vita spärren som ses på olika underarter.

Deras allmänna kroppsfjädrar är en skimrande grön-lila färg. De är vanligtvis närvarande i skrubblappar av palmetto och sällan nära träsk, platsen för amfibier är betydande. Osceola kalkoner är de minsta underarterna som väger 16 till 18 kilo (7 till åtta kg).

6. Merriams vilda kalkon (M. g. Merriami)

Merriams vilda kalkon sträcker sig via Rocky Mountains och de närliggande prärierna i Wyoming, Montana och South Dakota, förutom mycket av den överdrivna mesa-nationen i New Mexico, Arizona, södra Utah och The Navajo Nation, med kvantitet från 334.460 till 344.460 fåglar. Underarten har dessutom lanserats i Oregon.

De preliminära utsläppen av Merriams kalkoner 1961 resulterade i att det blev kvarvarande invånare i Merriams kalkoner längs östra sluttningen av Mt. Huva och ren invandring av kalkoner från Idaho har etablerat Merriams flockar längs den japanska gränsen till Oregon.

Merriams vilda kalkoner bor i ponderosa tall och bergsområden. Underarten utsågs 1900 till ära för Clinton Hart Merriam, den primära chefen för U.S. Organic Survey.

Svansen och minskar igen fjädrar har vita idéer och lila och brons reflektioner.

Vilda kalkonraser Beskrivning

Vuxna vilda kalkoner har långa rödgula till grågröna ben.

Vilda kalkonraser kroppsfjädrar är vanligtvis svartaktiga och mörkaktiga, i allmänhet gråbruna generella med en koppar glans som blir extra avancerad hos vuxna män.

Vuxna män, kända som toms eller gobblers, har ett stort, fjäderlöst, rödaktigt huvud, röd hals och rosa wattles på halsen och nacken.

Toppen har köttiga tillväxter som kallas caruncles. Juvenile hannar är kända som jakes; skillnaden mellan en vuxen man och en ung är att jaken har ett riktigt kort skägg och hans svansfläkt har längre fjädrar i mitten.

De vuxna vilda kalkonerna föder upp haneens svansfläktfjädrar kan ha samma storlek. När män är upphetsade expanderar en köttig flik på fakturan, och detta växer wattlarna och de nakna porerna och huden på toppen och nacken med blod och nästan döljer ögonen och fakturan. Det långa köttiga föremålet över en mans näbb heter en snodd.

Varje fot har tre tår i ingången, med en kortare bakåtvänd tå in igen; män har en sporre bakom alla sina minskade ben.
Manliga kalkoner har en utsträckt, mörkaktig, fläktformad svans och glänsande bronsvingar. Som med många olika arter av Galliformes uppvisar kalkoner robust sexuell dimorfism.

De manliga vilda kalkonraserna är betydligt större än de feminina, och hans fjädrar har områden av rött, lila, oerfaret, koppar, brons och guld iridescens.

Förkörteln (uropygial körtel) kan vara större hos manliga kalkoner jämfört med kvinnliga. Till skillnad från de allra flesta olika fåglar koloniseras de av bakterier av okänd funktion (Corynebacterium uropygiale).

Kvinnor, kända som höns, har fjädrar som kan vara mattare allmänna, i nyanser av brunt och grått. Parasiter kan ointressera färgen på varje kön; hos män kan färgning fungera som ett tecken på välbefinnande. De första vingfjädrarna har vita staplar. Kalkoner har 5000 till 6000 fjädrar.
Svansfjädrar är av samma storlek hos vuxna, helt olika längder hos ungdomar.

Män har vanligtvis ett "skägg", en tugg grovt hår (modifierade fjädrar) som stiger upp från mitten av bröstet. Skägg vanliga 230 mm (9,1 tum) i storlek.

I vissa populationer har 10 till 20% av kvinnorna skägg, ofta kortare och tunnare än hanens.
Den vuxna hanen (eller "tom") väger vanligtvis från 5 till 11 kg (11 till 24 lb) och mäter 100-125 cm (39-49 tum) i storlek.

Den vuxna kvinnan (eller ”höna”) är ofta mycket mindre vid 2,5-5,4 kg (5,5-111,9 lb) och är 76 till 95 cm (30 till 37 tum) lång.

Per två jätteundersökningar är den vanliga vikten för vuxna män 7,6 kg (17 lb) och den gemensamma vikten för vuxna kvinnor är 4,26 kg (9,4 lb).

Vingarna är jämförelsevis små, vilket är typiskt för gallformen, och vingspännen sträcker sig från 1,25 till 1,44 m (Four ft 1 in Four ft 9 in).

Vingsakkordet är helt enkelt 20 till 21. Fyra cm (7,9 till åtta. Fyra tum).

Räkningen kan vara relativt liten, eftersom vuxna mäter 2 till 3,2 cm (0,79 till 1,26 tum) i culmen-storlek.

Tarsusen från den vilda kalkonen är ganska lång och hållbar och mäter från 9,7 till 19,1 cm (3 höjd till 7,5 tum). Svansen kan vara relativt lång, från 24,5 till 50,5 cm (9,6 till 19,9 tum).
Den rekordstora vuxna manliga vilda kalkon, baserad på Nationwide Wild Turkey Federation, vägde 16,85 kg (37,1 lb), med data om tom kalkoner som väger över 13 åtta kg (30 lb) ovanligt men inte ovanligt.

Medan det ofta är något lättare än sjöfåglarna, har kalkon efter trumpetersvanen (Cygnus buccinator) den näst tyngsta tyngden av någon nordamerikansk kyckling.

Händer gemensam massa, ett antal olika fåglar på kontinenten, tillsammans med den amerikanska vita pelikanen (Pelecanus erythrorhynchos), tundrasvanen (Cygnus columbianus columbianus) och den mycket ovanliga kaliforniska kondorn (Gymnogyps californianus) och den kikande kranen (Grus americana ) överträffar kalkonernas underförstådda vikt.

Vild kalkon föder livsmiljö

Vilda kalkonraser önskar lövträ och blandade barrträdsskogar med utspridda öppningar som liknar betesmarker, åkrar, fruktträdgårdar och säsongsmässor.

De kan till synes anpassa sig till nästan vilken tät inhemsk växtgrupp som helst så länge skydd och öppningar är allmänt tillgängliga.

Öppen, mogen skog med ett brett utbud av trädarter verkar som den mest populära. Inom Nordöstra Nordamerika är kalkoner mest rikliga i lövträ av ek-hickory (Quercus-Carya) och skogar av rosa ek (Quercus rubra), bok (Fagus grandifolia), körsbär (Prunus serotina) och vitaska (Fraxinus americana).

De största områdena för kalkoner inom sektionerna Kustslätt och Piemonte har en förskjutning av röjningar, gårdar och plantager med den mest populära livsmiljön vid huvudfloder och i cypress (Taxodium distichum) och tupelo (Nyssa sylvatica) träsk.

På platåerna i Appalachian och Cumberland upptar fåglar en blandad skog av ekar och tallar på södra och västra sluttningar, dessutom hickory med olika understories.

Skallig cypress och godisgummi (Liquidambar styraciflua) träsk av s. Florida; dessutom lövträ av Cliftonia (en hed) och ek i nord-centrala Florida.

Lykes Fisheating Creek utrymme av s. Florida har så mycket som 51% cypress, 12% lövträshängmattor, 17% glänningar av korta gräs med avlägsnad ek (Quercus virginiana); häckar i närliggande prärier.

Autentisk livsmiljö här var främst långbladig furu (Pinus palustris) med kalkek (Quercus laevis) och snedgran (Pinus caribaea) "plattved", nu främst förändrad av snedsträdsplantager.

Vild kalkon föder beteende

Flyg

Oavsett deras vikt är vilda kalkoner, inte som deras domesticerade motsvarigheter, smidiga, snabba flygblad. I den bästa livsmiljön för öppna skogsmarker eller skogsklädda gräsmarker kunde de flyga under täckmanteln och upptäcka sittpinnar. De flyger ofta nära botten i inte mer än 400 m (1/4 mil).
Vilda kalkoner har enastående syn, men deras fantasifulla och förutseende kan vara mycket dålig på kvällen.

De kommer inte att se ett rovdjur förrän det är för sent. Vid skymningen kommer de flesta kalkonerna att ta sig till virket och rosta effektivt från botten, så mycket som 16 meter: det är säkrare att sova där i antal än att hota att drabbas av rovdjur som jagar på kvällen.

Som ett resultat av att vilda kalkoner inte migrerar, i snöigare delar av artens livsmiljö precis som Nordost, Rockies, mycket Kanada och Mellanvästern, är det extremt viktigt för denna kyckling att lära sig att plocka ut jätte barrträd. den plats de ska flyga på grenarna och skydda mot snöstormar.

Vild kalkon föder upp vokaliseringar

Kalkoner har många vokaliseringar: ”gobbles”, “clucks”, “putts”, “purrs”, “yelps”, “cutts”, “whines”, “cackles” och “kee-kees”. I början av våren, hanar äldre än 1-åriga (allmänt känd som gobblers eller toms) och, ofta i mindre utsträckning, män yngre än 1-åriga (allmänt känd som jakes) slukar för att meddela sin närvaro för kvinnor och konkurrerande män.

Vilda kalkonraser föda

Vilda kalkonraser är allätande, föda på botten eller klättra buskar och små virke att mata.

De gillar att konsumera ekollon, nötter och annorlunda krävande mast av diverse virke, tillsammans med hassel, kastanj, hickory och pinyon tall, förutom olika frön, bär som liknar enbär och bärbär, rötter och buggar.

Kalkoner slukar dessutom ofta amfibier och små reptiler som liknar ödlor och små ormar. Fåglar har märkt att de konsumerar insekter, bär och frön.

Vilda kalkoner matar vanligtvis i kohagar, går vanligtvis till gårdens hönsmatare och gynnar odlingar efter skörden för att ta bort frön på botten.

Kalkoner identifieras dessutom för att äta alla typer av gräs.
Turkiet befolkningar kan uppnå enorma antal i små områden på grund av sin skicklighet att foder för flera typer av måltider.

Tidig morgon och sen eftermiddag är de specifika tillfällena för konsumtion.

Social konstruktion och parning

Hanar är polygamiska, parar sig med så många höns som de kommer. Manliga vilda kalkoner visar för kvinnor genom att puffa ut fjädrarna, sprida svansarna och dra vingarna.

Dessa vanor är mest kända som strutting. Huvuden och halsarna är färgade briljant med rosa, vita och blåa.

Färgen kan förändras med kalkonens temperament, med ett stabilt vitt huvud och nacke som förmodligen är mest upphetsad.

De använder sluk, trummande / blomstrande och spottande som indikatorer på social dominans och för att rita kvinnor.

Uppvaktningen börjar under månaderna mars och april, vilket är när kalkoner ändå flockas kollektivt i vinterområden.
Hanar kan också ses i lag, vanligtvis med den dominerande hanen som slukar, sprider svansfjädrarna (strutsar), trummar / blomstrar och spottar.

I forskning födde den vanliga dominerande hanen som uppvaktade som en del av ett par män sex extra ägg än män som uppvaktade ensam.

Genetisk utvärdering av par av män som uppvaktar kollektivt visar att de är stängda familjemedlemmar, med hälften av deras genetiska material som liknar varandra.

Spekulationerna bakom team-uppvaktningen är att den mycket mindre dominerande mannen skulle ha en bättre sannolikhet att passera vid sidan av delade genetiska material än om det har varit att uppvakta ensam.
När parningen är klar söker kvinnor efter hemsidor.

Bo är grunda smutsdämpningar som är uppslukade av träig vegetation.

Hönor lägger en koppling av 10-14 ägg, ofta en per dag.

Äggen inkuberas i minst 28 dagar. Fåglarna är precociala och svävande och lämnar boet på cirka 12-24 timmar.

Vild kalkon föder räckvidd och invånare

Den vilda kalkon i USA 1957 sträckte sig från Arizona till sydöstra Oklahoma och därifrån via Tennessee, West Virginia och New York och söderut till Florida och Texas.

Det sträckte sig norrut till sydöstra South Dakota, södra Wisconsin, södra Ontario och sydvästra Maine.

A.O.U. Riktlinjer beskrivs dessutom Högre Pliocen-fossiler i Kansas och Pleistocen-fossiler i stort sett från New Mexico till Pennsylvania och Florida.

Den kaliforniska kalkon, Meleagris california, är en utdöd art av kalkon som är inhemsk till Pleistocene och tidigt Holocene i Kalifornien. Det utrotades ungefär 10 000 år tidigare.

De nuvarande kaliforniska invånarna i vildkalkon härstammar från vilda fåglar som återintroducerats genom 1960- och 70-talet från olika områden av spelansvariga.

De växte ut efter 2000 för att växa till att bli en syn på regelbunden syn i East Bay Space fram till 2015.

Källa

Titta på videon: Tuppslakt - plockning (Juni 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send