Fågelfamiljer

Sydamerikansk häger

Pin
Send
Share
Send
Send


Sydamerikansk häger

Detta är en stor häger med en kroppslängd på 95 - 127 cm och en massa på 1,5 - 2,5 kg. Fjäderdräktens färg är övervägande grå. Det finns ingen sexuell dimorfism. Huvudet, nacken och bröstet är vita, magen är svart, det finns en svart "mössa" på huvudet. Benen är rosa.

1. Livsmiljö och livsmiljöer

Det är en utbredd fågelart i större delen av Sydamerika. Kan besöka Trinidad och Tobago och Falklandsöarna och Tristan da Cunha.

Bor i floder, träsk och sötvattensjöar. Kan ofta hittas i träd. Den matar huvudsakligen på stora fiskar, liksom grodor och larver från vattenlevande insekter.

2. Reproduktion

Bo byggs i träsk och på andra ställen oåtkomliga för rovdjur. För häckning föredrar träd från 20 till 25 m höga. Bo av kvistar och torra vass med en genomsnittlig diameter på 65 cm. Koppling innehåller 3 blå ägg med vita fläckar. Inkubationstiden varar 20 - 23 dagar.

Pin
Send
Share
Send
Send