Fågelfamiljer

Senegalesiska Libyen (Lybius dubius)

Pin
Send
Share
Send
Send


En fågel från afrikansk skäggfamilj som bor i Afrika norr om ekvatorn. Vikt är cirka 100 g. Kvinnor och män har en liknande kroppsvikt. Det finns ingen sexuell dimorfism. Vid näbbens botten finns svarta, borstiga fjädrar riktade framåt.

Senegalesiska Libyen sprids från södra Senegal till södra Mali. I södra riktningen sträcker sig fördelningsområdet till Guinea, Ghana. Habitat ligger på en höjd av högst 1500 m över havet.

Senegalesiska Libyen bor relativt torra regioner med höga träd, nära vilka det finns snår. Dessutom bor den i utkanten av kulturlandskapet, övergivna gårdar och plantager, fruktträdgårdar, isolerade poliser och sekundära skogar.

Fåglar lever i små grupper på upp till 5 vuxna fåglar. Dieten består främst av frukt. Insekter kompletterar kosten. Reproduktionsbiologi är dåligt förstådd.

Pin
Send
Share
Send
Send