Fågelfamiljer

Spotted Petrel (Procellaria leucomelas)

Pin
Send
Share
Send
Send


Sprida

Fåglar bor i västra Stilla havet. De häckar på öarna och stränderna på kontinenten i östra Asien - från nordöstra Japan (öarna Izu och Ryukyu) till Taiwan (öarna Penghu), i östra Kina, i Nord- och Sydkorea. I Ryssland är den enda häckningsplatsen Karamzin Island i Peter the Great Bay. I Sovjetunionen upptäcktes det första gången 1966 och häckande etablerades 1967.

På vintern vandrar de söderut, i söder finns de vid stränderna i Vietnam, Nya Guinea, de filippinska öarna och Australien. The Spotted Petrel är en vildfågel i Israel, Jordanien, Moldavien och Singapore.

Beskrivning

Fåglarnas kroppslängd är cirka 48 cm, vingbrädan är cirka 122 cm, kvinnans vikt är ungefär 538 gram och hanens 470 gram.

Ekologi

Fåglar lever i både pelagiska och kustvatten. De matar främst på fisk och bläckfisk, som fåglarna fångar genom att fånga dem nära vattenytan. Fläckiga petrels ses ofta i flockar med andra sjöfåglar som följer fiskefartyg. Röst - högt visselpipa och grymt grymt.

Reproduktion och utveckling

Avelssäsongen börjar i mars. Fåglarna samlas i kolonier på havsöarna och gräver hål i skogskullarna. I kopplingen finns 1 ägg. Många petrlar trasslar in och dödas i ansjovisnät och under tyfoner när vattnet översvämmer deras hålor. Arternas tillstånd påverkas negativt av föroreningar av havens hyllzon med oljeprodukter.

Pin
Send
Share
Send
Send