Fågelfamiljer

Vandrande albatross (Diomedea exulans)

Pin
Send
Share
Send
Send


Tillhör albatrossfamiljen, det är den största representanten för den tubnosade ordningen. Har en ren vit fjäderdräkt, med undantag för svarta primära fjädrar.
Dess hemland är haven på södra halvklotet. Albatrossens röst är ett högt, mycket obehagligt rop, som kan jämföras med en åsnas brus.

I lugnt väder äter albatrosser olika bläckfiskar och andra mjuka kroppar, som samlas på vattenytan, det stormiga havet hindrar dem från att fiska.
Albatrossen är en långvingad (2-3,5 m vingspännvidd) sjöfågel med en karakteristisk glidande och svävande flygning. Albatrossfamiljen omfattar 9 arter som bor på det södra halvklotets tempererade och antarktiska vatten och 3 tropiska arter från centrala Stilla havet.

Alla matar på fisk och bläckfisk, som fångas i ytvatten, häckar på vindblåsta öar, i en koppling av ett ägg, som deras närmaste släktingar - petrels.

Läs mer om den vandrande albatrossen HÄR

Pin
Send
Share
Send
Send