Fågelfamiljer

Muscat sparsam duva når en längd av 38 till 45 cm och väger från 450 till 545 g

Pin
Send
Share
Send
Send


Muskatfruktduva (Ducula aenea) röst Läs mer

Pinons Imperial Pigeon Call! Pinons Imperial Pigeon Sound! Pinons Imperial Pigeon Voice Läs mer

Bergsimperial duva (Ducula badia) Mer

Yaroslav Degtyarev. "Cuckoo" - Blind Auditions - Voice Kids - Säsong 3 Läs mer

Bush Goman. "Falling in love with Jesus" - kvartfinal - The Voice - säsong 3 Visa mer

grön kejsarduva Mer

Sällsynt grön Imperial Pigeon-observation i Singapore. Fler detaljer

Mountain Imperial Pigeon Matningstid | Mountain Imperial Pigeon | (Ducula badia) Mer

Grön kejsarduva | Stor skogsduva | Ducula aenea | Meni Pravu | മേനിപ്രാവ് | Birds Kerala More

Marcel Sabirov. "Giamaica" - Fights - Voice Children - Säsong 3 Läs mer

Mountain Imperial Pigeon More

Agutin gjorde en FANTASTISK! Det bästa numret för hela röstbarnen Läs mer

Imperial Pigeon, Green Ducula aenea Mer detaljer

Profil PERGAM HIJAU (Ducula aenea) ❗Grön Imperial Pigeon❗EduBird Project Mer

Vacker grön kejsarduva Läs mer

Spotted Imperial Pigeon Läs mer

Yulia Valeeva "We are Crashing" - Knockouts - The Voice - Säsong 6 Läs mer

Mountain Imperial Pigeon / Pergam Gunung (Ducula badia) Mer

Muskotduva

Muskotens fruktiga duva når en längd på 38 till 45 cm och väger från 450 till 545 g. Huvudet är platt och långsträckt. Sexuell dimorfism är obetydlig. Kvinnor skiljer sig från män i mindre intensivt överflöd av fjäderdräkt.

Huvudet, nacken och undersidan av en duva är från ljusgrå till ljusgrårosa. Baksidan och vingöverdraget är gröna med en bronsglans. Undertail är mörkbrun. Näbben är blågrå, irisarna och den periokulära ringen är röda.

1. Distribution

Muscat duva bor i Indien, Thailand, Kambodja, Laos, Vietnam, Burma, Andaman, Nicobar öarna och olika indonesiska och filippinska öar som Java, Flores, Pantar, Alor, Sulu skärgård, Palawan, Dumaran, Balabak, Sulawesi, Sula, Engano och Talaudöarna. Fågeln föredrar lågt liggande vintergröna skogar, liksom skogskanter och mangrovesumpar.

2. Livsstil

Precis som de flesta fruktiga duvor, lever muskatduvan främst i träd. Den matar på en mängd olika frukter och bär så stora som vilda fikon eller vilda muskotnötter. Boet byggs snabbt och består av flera grenar. Pigeon parning påminner om duv parning. Hanen tar av från grenen och slår kraftigt med vingarna, svävar upp först och återvänder sedan till startpunkten igen. Ett ägg i en koppling. Inkubationstiden är 18 dagar. Kycklingar lämnar boet vid 20 års ålder.

Pin
Send
Share
Send
Send