Fågelfamiljer

Autumn Wood Duck / Dendrocygna autumnalis

Pin
Send
Share
Send
Send


Black-bellied Whistling Duck

Den svartbukade visslande ankan, eller höstträdanden, eller höstanden, är en medelstor vattenfågel av andfamiljen som bor i tropiska regioner i Amerika.

1. Beskrivning

Liksom andra vedänder har höstanden ett mellanliggande utseende mellan ankor och gäss. Dess längd är 47 - 50,7 cm, vikt 652 - 1020 g. Nacken och benen är långa och vingarna är breda och korta, som hos gäss. Huvudet är brungrått, med ofjädrade vita områden runt ögonen och en smal mörk rand från kronan till baksidan av huvudet. Näbben är ganska lång, rosa eller rödaktig. Ryggfjäderdräkten är ljusbrun, bröstet och nedre delen av nacken är kastanj, magen är svart. Flygfjädrar är vita i basen och svarta i slutet - detta mönster visar en tydlig vit fläck på vingarna under flygningen. Benen är rosa, väl anpassade för att sitta i träd och klättra. Sexuell dimorfism uttalas inte. Unga fåglar som inte har nått sexuell mognad liknar vuxna, men de är något mattare. Deras ventrala del är övervägande gråbrun, näbben är grå och benen är rosa-grå.

2. Spridning

Det är en av två arter av ankor som lever uteslutande i den nya världen; den andra arten, svartbenandan, är endemisk mot Antillerna. Den norra gränsen för intervallet ligger i Nordamerika genom de södra delstaterna i USA, Arizona, Texas och möjligen Louisiana och den norra mexikanska staten Sonora, söder genom norra Argentina. I Sydamerika distribueras den öster om Anderna. Separata flygningar av dessa fåglar har registrerats långt utanför räckvidden - upp till Great Lakes-regionerna i norr och på öarna i Karibiska havet. Finns på höjder upp till 1500 m över havet.

Bor i grunda vattendrag med stillastående sötvatten och vedartad vegetation längs stranden: skogsmyrar, torvmyrar, översvämningsängar, grunda sjöar. Han försöker undvika stora sjöar med öppet vatten. Företrädesvis ges platser där det finns närliggande åkrar planterade med ris, majs eller andra spannmålsgrödor. Vanligtvis en stillasittande art, men på jakt efter mat kan den migrera, även utanför det permanenta utbudet. De vandrar bara vid den norra gränsen för området. Under migration flyger de på natten, i stora flockar och bullrigt.

3. Reproduktion

Par kvarstår under lång tid, detta beteende är inte typiskt för andra vedänder. Avelssäsong i södra USA i maj-juni, i Costa Rica i maj-oktober, i Venezuela i september-oktober. Vanligtvis en koppling per år, men i vissa regioner kan honan lägga den två gånger. Boet ligger vanligtvis i hålen på en ek, pil eller mesquite på en höjd av 2,4 - 3 m, men om det behövs kan det ordnas på marken i vassremsor eller bland kaktusar. Fåglarna upptar också konstgjorda bon. I fallet när boet är ordnat på marken är det ett grunt skålformat gräs med ett dunigt foder. Trästoft används som en strö i det ihåliga. Hanen och kvinnan deltar båda i boet. Kopplingen innehåller 9 - 18 vitaktiga ägg utan fläckar. Äggets storlek är 50 x 39 mm, vikten är cirka 44 g. Ibland finns det stora kopplingar som innehåller upp till 65 ägg - sådana kopplingar kastas av flera fåglar och är inte skyddade. Inkubationstiden varar 25 - 30 dagar, manliga och kvinnliga inkuberar växelvis. Kycklingar kläcks synkront. De är täckta med tjock gul dun och inom en eller två dagar kan de lämna boet och foder för sig själva. Förmågan att flyga uppträder på 53-63 dagar.

4. Näring

Grunden för näring är växtmat - vegetativa delar av vattenväxter, kustgräs och spannmålsgrödor. Dessutom äter han skaldjur och insekter. Det matas främst i mörkret, på grunt vatten eller på land. Ofta, på jakt efter mat, går det in på åkrarna som sås med spannmål.

Användningsinformation

Foto "Black-bellied Whistling Duck (Dendrocygna autumnalis)" kan användas för personliga och kommersiella ändamål enligt villkoren för den köpta royaltyfria licensen. Bilden finns att ladda ner i hög kvalitet med upplösning upp till 6000x4000.

  • Landet: Storbritannien
  • Plats: Utanför
  • Bildorientering: Horisontell
  • Säsong: Sommar
  • Times of Day: Dag
Depositphotos
  • Om fotolager
  • Våra planer och priser
  • Affärslösningar
  • Depositphotos Blogg
  • Hänvisningsprogram
  • affiliate-program
  • API-program
  • Lediga platser
  • Nya bilder
  • Gratis bilder
  • Leverantörsregistrering
  • Sälj stock foton
  • engelsk
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Ryska
  • Italiano
  • Português
  • Polski
  • Nederlands
  • 日本語
  • Česky
  • Svenska
  • 中文
  • Türkçe
  • Español (Mexiko)
  • Ελληνικά
  • 한국어
  • Português (Brasil)
  • Magyar
  • Ukrainska
  • Bahasa Indonesien
  • ไทย
  • Norsk
  • Dansk
  • Suomi
Kontakter
    +7-495-283-98-24
  • Livechatt
  • Kontakta oss
  • Recensioner om Depositphotos
Läs oss
  • Facebook
  • Twitter
  • VK
Finns iTillgänglig i

© 2009-2021. Depositphotos Corporation, USA. Alla rättigheter förbehållna.

Fågel livsstil

För deras livsmiljö väljer vilda ankor och andra nästan alltid platser i omedelbar närhet av vattenkroppar.

Helst är det vikar, våtmarker och floder med mycket olika vegetation.

Om det här är en plats där det är omöjligt att gömma sig, kommer troligen inte fågeln att bosätta sig där. Det är alltså osannolikt att det kommer att vara möjligt att hitta en fågel på en enda vattenkropp vars bankar är nakna.

Generella egenskaper

Släktet Dendrocygna förenar 8 arter av ankor i olika färger utan sexuell dimorfism, medelstor, med en relativt lång nacke och höga ben. Inkluderingen av dessa fåglar av familjen anka (Anatidae) i underfamiljen av gås (Anserinae) förklaras av den yttre likheten med en gås som sitter på marken i upprätt anka. Under flygning är alla representanter för släktet mer som riktiga ankor.

Livsmiljön för representanter för släktet Dendrocygna är subtropiska och tropiska reservoarer med långsamt strömmande eller stillastående vatten i Syd- och Centralamerika, Australien, Sydasien, Centralafrika. De föredrar att bosätta sig i stora kolonier längs bankerna, tätt bevuxna med träd, på vilka de tillbringar större delen av dagen, vilket förutbestämt namnet på deras släkt. På grund av deras karakteristiska drag - en hög melodisk visselpipa, som fåglar använder för att kommunicera med varandra under flygning eller på vattnet, fick ankor sitt andra vanliga namn - visslande.

Fåglar är aktiva främst på natten. Grunden för maten är vattenväxter, såväl som små kräftdjur och insektslarver som erhålls genom dykning och genom filtrering genom näbben i de övre skikten av vatten tätt befolkade med fytoplankton. De häckar på marken nära reservoaren och slår ut ett litet hål i marken, vissa bygger bon i gaffeln på de nedre grenarna av träd, håligheter. Man och kvinna inkuberar kopplingen omväxlande och tar hand om avkomman tillsammans.

I naturen kan en vuxen anka bli byte för rovfåglar, krokodiler och boa, och ibland för rovdjur som är vanliga i området där en viss art av Dendrocygna lever. Ankungar är mer sårbara eftersom de kan ätas av stora fiskar och piranhas som lever i tropiska vatten, av stora halvvattenfåglar som måsar, storkar och andra. Det största hotet mot befolkningen representeras av människor som förstör den vanliga livsmiljön (hugga ner träd, dränera träsk och föroreningar av vattenkroppar). I vissa länder erkänns ankor som skadliga på grund av att de regelbundet matas på odlingar av odlade växter (främst ris). Här utvisas fågeln från häckningsplatserna och skjuts tillbaka.

Idag listas arten Dendrocygna arborea som sällsynt i IUCN International Red List. Tillsammans med det kubanska visslingen anses vildandpopulationerna i Ghana och Honduras vara hotade och omfattas därför av konventionen som förbjuder internationell handel med arter av vilda djur: D. autumnalis (höst), D. viduata (vit ansikte), D. bicolor (röd).

Ankorns kontakt med människor

Om vi ​​pratar om avel ankor, är den viktiga punkten här att ankor som regel vänjer sig människor på mycket kort tid, och därför kan de ofta ses på alla vattendrag i staden. De accepterar lätt nästan alla godisar från människor och tar lätt kontakt.

Ankor betraktas som flyttfåglar, så de vandrar direkt efter mat. När det blir kallt ute blir det svårt att få mat och sedan flyger ankorna söderut.

Aktiva flygningar hos fåglar börjar efter att ankan kommer på vingen och blir riktigt stark för att vara redo för långdistansflygningar.

Under flygningen måste flocken följa ledaren och iaktta ordningen. Nästan alla flygvägar tar dig genom de platser där du kan hitta mat.

Avel i fångenskap

Vanligast i samlingar av vattenlevande fågeluppfödare är Woody (Whistling) ankor av följande arter: Dendrocygna viduata, Dendrocygna bicolor, Dendrocygna eytonisåväl som de norra underarterna D. autumnalis Autumnalis och australiensisk sort D. arcuata australis... Underarterna sydlig i svartbuk och asiat i vandrande träänder är mindre vanliga i plantskolor, liksom Dendrocygna guttata. Dendrocygna arborea hålls i fångenskap motvilligt, trots livslängden hos representanter för denna art, eftersom de inte är särskilt bördiga. Ännu sällsynta i barnkammarsamlingar Dendrocygna javanica.

Innehåll

Ankor av släktet Dendrocygna är sociala arter som fridfullt umgås med individer i deras släkt och representanter för andra släktingar i stora blandade grupper på samma plats. Viss aggressivitet noterades bara i Dendrocygna arborea ... Därför är det möjligt att hålla olika fågelarter i en rymlig voljär utanför häckningssäsongen. Det är bara tillrådligt att hålla koll på att det här är ankor av ungefär samma storlek, eftersom de större kan driva bort de mindre från mataren och drickaren.

Ankor känns bra på ett område där det finns täta plantager (höga gräs, buskar och träd) och en reservoar på minst 1 m djup, vars storlek gör att de kan simma. Området för det inhägnade området bör motsvara antalet fåglar som hålls, vilket ger möjligheten att gå i pension, gömma sig. Små skyddsrum på en öppen yta i form av skjul, hyddor och bås är nödvändiga som skydd från rovfåglar, dåligt väder och även för övernattningar. När du bygger voljärer är det värt att överväga fågelns önskan att flyga, täcka dem ovanifrån eller regelbundet trimma vingarna.

På vintern behöver ankor, övervägande tropiska invånare, tillförlitligt skydd mot kyla. Huvudbyggnader med djupt stråbädd eller ett tjockt lager sågspån skyddar fågeln från hypotermi och köldskador på tassarna på vintern. Beroende på klimatets svårighetsgrad är det värt att överväga olika sätt att värma upp ett vinterrum när temperaturen i den sjunker från 0 grader och lägre.

Dendrocygna ankor är övervägande monogama och häckar i kolonier, men under häckningssäsongen måste fåglar av olika arter införas för att undvika hybridisering. Blandning av arter förekommer sällan, och endast med ett överskott av könsmogna män som inte har ett konstant par. På häckningsplatsen är olika platser för äggläggning organiserade: lådor och hus på marken, samt höjd 1 meter och högre från ytan. Vissa arter häckar gärna i rymliga häcklådor fästa vid träd. De flesta av paren kommer ändå att placera sina kopplingar i små gropar på marken, tätt bevuxna med vass och annan hög vegetation.

Mat

Under naturliga förhållanden är 3/4 av kosten för ankor av släktet Dendrocygna mat av vegetabiliskt ursprung: vegetativa delar av vatten- och kustväxter, deras frukter, frön, lökar samt spannmål som växer i närliggande fält (främst ris och majs ), bär, frukt etc. palmfrön. Andelen djurfoder i de flesta arter är obetydlig och presenteras i form av små kräftdjur, blötdjur och insektslarver som lever i reservoarer, mindre ofta grodor.

När det hålls i fångenskap är det lätt att ge tillräckligt med näring för vedänder. En mängd olika spannmålsblandningar och granuler är lämpliga för utfodring av dem. För Dendrocygna javanica Det finns indikationer på att lägga hirs till vanliga spannmålsblandningar eller använda importerade finchblandningar. Att dricka skålar med tillräckligt med rent vatten är viktigt för ankor, särskilt om platsen inte ens har en liten pool för simning.

Ankungar växer bra på vanliga startfoder och äter gärna hackad sallad eller spenatblad. Konstgjorda kycklingar äter ibland dåligt under de första dagarna, så kokta ägg eller mjölmask läggs till i foder. Det är viktigt att ge ankor med en yngel möjlighet att beta på färskt gräs eller ge tillgång till grunda vattendrag bevuxna med vattenvegetation (anka, vass, etc.). Sådana hållförhållanden bidrar till bättre bevarande och tillväxt av unga djur. Det är säkert att bada under övervakning av vuxna fåglar.

Fortplantning

Sexuell dimorfism i visslande ankor uttrycks praktiskt taget inte, förutom mindre skillnader i storleken på hanen och kvinnan. Omogna individer är färgade bara mer bleka än vuxna fåglar. Det finns lite mer grå nyanser i sin färg. Sexuell mognad inträffar vid 9 månader, men det är vanligt att låta unga ankor uppfödas i fångenskap under det andra året av sitt liv.

Häckningssäsongens längd och längd beror på klimatet i området där Dendrocygna-ankor hålls i fångenskap. Så i plantskolor i USA faller det vanligtvis i april-juni. På varmare breddgrader förlängs perioderna från mars till september-oktober. Under denna tid gör honan 3-4 kopplingar, av vilka äggen kan avlägsnas från boet för efterföljande inkubation med bantamhönor eller industriella inkubatorer.


Ägg som valts ut för artificiell inkubation är markerade med boets nummer och antal. Förvara dem innan du lägger dem i en inkubator i ett svalt rum med en temperatur som inte överstiger 59-165 grader Fahrenheit (15-180 Celsius) och placerar dem med en skarp spets nedåt och inte längre än en vecka. Äggens inkubationstemperatur är 990 F (370 C) med en relativ luftfuktighet på cirka 70%. Med kläckningen av ankungar minskar temperaturen, luftfuktigheten ökas till 95%.

Brödet under den första veckan förvaras i en plantskola (till exempel en kartong uppvärmd av en glödlampa) vid en temperatur på 90-950 F (32-350 C). Minska den med 10 grader (Fahrenheit) varje vecka. Månads kycklingar behöver vanligtvis inte längre värmas. Under den första veckan av livet placeras ankungar inte i badbehållare, eftersom de kan bli våta och drunkna.

En artificiellt inkuberad avel måste växa i grupper av samma ålder, annars får svagare och mindre ankungar mindre näring. Med frekvent kommunikation med en person under de första veckorna i livet blir ankungar snabbt tama. Det enklaste sättet är att anförtro inkubationen och uppfostran av sina föräldrar, som tillsammans värmer kopplingen och tar hand om kycklingarna tills de är fjäderdräkt - från 7 till 13 veckor, beroende på art.

Foto av ankor

Galleri

Distribueras i de tropiska och subtropiska zonerna. Den prickiga ankan bor på öarna i Australasien: i Nya Guinea, Sulawesi, Mindanao, Lesser Sunda Islands, Bismarck skärgård. Där kan du också se en vandrande anka - den bor i norra Australien, Filippinerna, öarna Java och Kalimantan, Lesser Sunda och Moluccas, Nya Guinea och Nya Storbritannien. Den rosa foten anka är infödd i södra och östra Australien. Ankan bosätter sig i Syd- och Sydostasien från Indien i väster till öarna Java och Kalimantan i sydost. Rödandens räckvidd är mer omfattande - den upptar de tropiska regionerna i Amerika i intervallet mellan de södra regionerna i USA och centrala Argentina, Afrika söder om Sahara, Madagaskar och Sydasien (Indien och Myanmar). Den vita ansiktet bor också i Afrika och Central- och Sydamerika.En rent amerikansk art - hösten anka - dess utbredning ligger mellan de södra regionerna i USA och norra Argentina. Slutligen är svartbenandan endemisk mot Antillerna.

Galleri

  • Black-billed Wood Duck (Dendrocygna arborea

Wandering Whistling Duck (Dendrocygna arcuata

Autumn Whistling Duck (Dendrocygna autumnalis

Ingefära visslande anka (Dendrocygna bicolor

Eatons anka (Dendrocygna eytoni

Fläckig visslande anka (Dendrocygna guttata

Liten visslande anka (Dendrocygna javanica

Vit ansikte Whistling Duck (Dendrocygna viduata

Pin
Send
Share
Send
Send