Fågelfamiljer

Sea Plover - Charadrius alexandrinus dealbatus

Pin
Send
Share
Send
Send


  • 1 Identifiering
    • 1.1 Liknande arter
  • 2 Distribution
  • 3 Taxonomi
    • 3.1 Underarter
  • 4 Habitat
  • 5 Beteende
    • 5.1 Avel
    • 5.2 Kost
    • 5.3 Vokalisering
  • 6 Galleri
  • 7 Referenser
  • 8 Rekommenderad citering
  • 9 Externa länkar

Identifiering

  • Övre delar gråbrun
  • Vita underdelar
  • Svarta ben

Kvinna: har ett grått huvud, saknar svarta markeringar

Liknande arter

Andra liknande Charadrius-arter saknar den vita bakkragen och svarta fläckar på bröstets sidor.

Taxonomi

Snowy Plover från Amerika ansågs tidigare vara specifikt.

En form som upptäcktes i sydöstra Asien (Singapore, Malaysia, Thailand, Kina) och vanligen kallad White-faced Plover kan tillhöra denna art eller bilda en fullständig art. Det verkar som om dessa fåglar ursprungligen beskrevs som dealbatus, ett namn som senare av misstag överfördes till dealbatus dagens underarter.

Underarter

Det finns fyra underarter 1:

  • C. a. alexandrinus:
  • Avlar västra Palearctic till nordöstra Kina, södra Japan och Ryukyuöarna, vintrar till Afrika, södra Asien, Filippinerna, Indonesien och Borneo
  • C. a. nihonensis
  • Avlar kuster i extrema sydöstra Ryssland, Sakhalin Island, Kurilöarna, norra Japan och kanske nordöstra Kina, icke avelsområde okänt
  • C. a. seebohmi:
  • Sydöstra Indien och Sri Lanka
  • C. a. dealbatus:
  • Sydöstra Kina, vintrar till sydöstra Asien, Malay halvön

Föder upp

Den häckar i en markskrapa och lägger 3-5 ägg.

Kost inkluderar insekter och andra ryggradslösa djur.

Galleri

Klicka på bilderna för att se större version

Brud
Foto © av Shantilal varu
Bhavnagar, Gujarat, Indien, april-2018

Foto © av markho
Tivira, Portugal, april

Foto © av gerald762
Barbate, Andalusien, Spanien, 1 juli 2019

Böcker

Boken innehåller detaljerade mekaniska och aerodynamiska egenskaper.

Fåglar är de enda varelserna som kan efterlikna mänskligt tal. Förutom .

Den reviderade upplagan av National Geographic Complete Birds of North America är väsentlig, omfattande och enkel att använda.

© 2010—2021. Europas fåglar, referensbok. Klassificering och arter av fåglar. Beskrivningar, fotografier, vad de äter och hur de ruvar kycklingar, där flyttfåglar flyger iväg på hösten.

Birds of Europe är en hjälpsida för alla som älskar naturen och vill lära sig att känna igen fåglar. Katalogen beskriver inte bara de identifierande egenskaperna hos varje fågelart i Europa utan också egenskaperna hos deras biologi, näring, reproduktion, skyddsproblem.

Webbplatsen är inte ett mediauttag. Bedömning av kvaliteten på den information som publiceras på webbplatsen, dess relevans, fullständighet och tillämplighet ligger inom din jurisdiktion och kompetens. Publik - 12+. RSS Instagram

Vet du att

Han kom till kultur 1804 från ängarna i Kaukasus och norra Iran. En av de mest spektakulära majsblommorna, eftersom den inte bara har vackra ljusrosa blommor utan också underbara blad. Torktålig, kalltålig, stabilt dekorativ, en riktig flerårig.

Kornblomma har varit känt sedan urminnes tider; många legender och myter är associerade med den. När Moskva heliga dåren Vasily den välsignade dog, hittades hans kropp bland de doftande blå blommorna. Först trodde de att den här lukten avgavs av helgenens kropp, men sedan blev de övertygade om att gräset där det låg var doftande. Därför luktar blommorna, som kallas majsblommor, rökelse.

I legenderna från det antika Grekland nämns majsblomman som ett läkande medel, med saft från vilken centaur Chiron botade sina fruktansvärda sår. Centaurea cuanus är det vetenskapliga namnet på växten, vars bokstavliga översättning är centaurblomman. Det ryska namnet är associerat med en legend om Vasily, en ung man som förvandlades till en vacker blå blomma av en sjöjungfru. Cornflower var favoritblomman hos den världsberömda fabulisten Krylov.

Charadrius alexandrinus (Haradrius alexandrinus)

Sjöblommor är små sandrökiga bruna kakor ovanför och vita, inklusive axillära, nedanför, och den vita färgen täcker en ring (ibland lite märkbar) och baksidan av nacken, kindernas botten, panna och ögonbryn är vita, längs sidorna av struma längs en stor brun svart på sommaren) en fläck av samma färg från näbben till ögat, hos hanen på sommaren fortsätter den med en svart rand längs öronens övre kant, vid denna tidpunkt den främre delen av kronan är också svart. Den bakre delen av kronan och händerna på hanen på sommaren med en lätt rufös nyans. Den övre svansen är mörkare än manteln, men det finns ingen svärta på roderna framför de vita spetsarna (de yttre roderna är helt vita). De yttre banorna och primära flygfjädrarna har ett vitt utrymme, men de yttre banorna på de inre och sekundära är inte renvita och har en rökig blomning. Räkningen är kort, svart, rak, med svullen främre hälft i överkäken, inte högre än 4 mm i den här halvan. Benen är trekantiga med ett nät mellanfots och ett litet membran, i vår art är de mörkgrå eller mörkbrun, torkade ut nästan svart. De unga har fjädrar med skarpa röda apikala kanter. Raser från Kanarieöarna, Azorerna och Brittiska öarna till Japan och från ekvatorialafrika och Ceylon upp till 59 ° N. sh. i Skandinavien och minst 51 ° i Sibirien. Delas upp i flera underarter.

Vanlig plover Aegialophilus alexandrinus alexandrinus

Även på sommaren har den en tydlig rödaktig blom på manteln, vingsvans 4 1 / 2-5 cm, metatarsus 2,7-Zcm, näbbbon från öarna i Atlanten till Korea och söder till Marocko, norra Afrika, Belyuchistan och nordvästra Indien (Sindh), Mongoliet och Manchuria. I vårt land häckar den längs kusten vid Svarta och Kaspiska havet, men är fortfarande sällsynt i Volga och Ural mynningar, och det är särskilt många i låglandet i Turkestan och från Aralsjön till övre delen av Emba, Khobdo-bassängen och Akmolinsk-regionen och når de övre delarna av Irtysh, Zaysan-depression, Minusinsk-stäppen, södra Transbaikalia och South Ussuri-regionen. Vintrar i Afrika och södra Asien.

Kinesisk plover Aegialophilus alexandrinus dealbatus

Något mörkare, med en klar rödaktig blom på överkroppen och inte bara på nacken och med en starkare näbb. Vingnäbb bor i Japan, Östra Kina och Sydostasien upp till Birman. Ett exemplar är känt från Tsaidam. Det finns andra raser i tropiska Afrika och Indien.

Kaspisk plover Charadrius asiaticus

En medelstor fågel, monotont sandbrunaktig från ovansidan utan vit krage, utan att svärra roderna framför toppen (bara något mörkare), utan vit på de yttre banorna på de inre av de primära flygfjädrarna, panna, ögonbryn, träns och kinder är vita, endast öronfjädrarna är bruna, undersidan är vit (med undantag av undersidan av vingen och axillär, som är olika färgade), men över struma, en röd rand, kantad i ryggen i svart på sommaren och rökigt på vintern och unga. Toppfjädrar med bleka apikala kanter. Flygaxeln är vanligtvis helt mörk. Stavarna i det yttersta rodret är bruna för det mesta. Näbben är svart, rak, något konvex i den övre käkens apikala del, relativt tunn (den maximala höjden i den främre delen är cirka 4 mm). Benen är trekantiga med ett litet membran, med en retikulerad metatarsal, smutsig gulaktig, ljusbrun eller grönaktig oliv.

Hans axillära fjädrar är vita eller med en betydande övervägande av vitt (det yttre fläkten av det extrema rodret med en övervägande av rökig). Vinge 13 1 / 2-15 1/2 cm, svans 1/4 cm, mellanben

Avlar på salta slätter från Volga-mynningen till Zaisan-depressionen och Tien Shan i öster, till Ilek-bassängen, Akmolinsk-regionen [och till och med Ishim-stäppen - längs Bianki] i norr och till Amu Daryas nedre del till söder. Vintrar i östra och södra Afrika och Arabien, ett exemplar vardera erhållet i Indien och Kina. Den matar huvudsakligen på skalbaggar, gräshoppor och annat fyll.

Östra plover Charadrius veredus (Haradrius veredus)

Större än den kaspiska, axillära rökiga, utom ibland vita spetsar, den yttre fläkten av den extrema styrningen är vit, öronen är lite markerade eller inte markerade bruna. På sommaren har hanar vitt huvud och nacke, med en rökig brun mössa på kronan. Hos kvinnor, på sommaren, är plåstret på bröstet blekrosa och ryggen är inte kantad av en svart rand, på nacken finns en blek buffy rand och öronen är brunaktiga. På vintern, i båda könen, är bröstplåstret blekrosa utan svart, det finns en blek buffy rand på nacken, toppen av huvudet och nacken är rökig brun. Vinge 1/2 cm, svans 4 3/4—6,4 cm, metatarsal näbb Häckar i steniga och halvökenområden, i norra Kina och Mongoliet minst upp till 48 ° N. sh. (Tamirfloden, cirka 102 ° Ö). Vi hittade 1 exemplar nära Samarkand.

Pin
Send
Share
Send
Send