Fågelfamiljer

Parakit Auklet Fakta och identifiering

Pin
Send
Share
Send
Send


Parakiten auklet har ett brett utbud av all Alaskan auklet men har inte samma storleksanpassade boskap som andra i havet eller avelkolonier. En kort simtur och dykning marin fågelskådning, Bearings Sea och södra kustnära Alaska sommar.

Körs vanligtvis i par eller små grupper. Parakiten auklet är en liten, intensiv havsfågel ungefär 9-10 tum lång. Den har en mörksvart fjäder på huvudet och ryggen, en vit hals och bröst och en vit kropp.

Parakiten auklet (Athiya socitakula) är en liten marin fågel i norra Stilla havet. Parakiterna auklets skulle placeras på släktet Cycloarhynchus, men nya exemplar och genetiska bevis bör placeras på släktet Athias, vilket gör det nära besläktat med kammugglorna och åtminstone till ägglossarna.

Det handlar om borealvattnet i Alaska, Kamchatka och Sibirien. Det häckar sig i de branta, opala och steniga fälten på kustön och rör sig söderut på vintern.

Beskrivning

Parakiten auklet är en kort orange näbb med en liten (23 cm) alk som uppmuntrar fågeln att uttrycka sitt spännande uttryck. Fjäderdräkten av fågeln är mörk på toppen och vit på botten. Med en enda vit plym projicerad tillbaka från ögonen. Det är en liten skillnad mellan avel och vinterfjäderdräkt.

Parakiten auklet är en extremt högljudd art i den inhemska livsmiljön, kallar den när den når boet och duerar den när kompisen anländer. Det kallas konsekvent det skurande örat (som en oscillator för kasein och dess effektivitet är okänd, men kan kopplas till att skydda hålen från inkräktare och stärka dess band med sin partner.

Beteende och reproduktion

Parakit auklet är extremt socialt i sina avelkolonier.

Utfodringssäsongen för den främmande oktalen varierar, och häckningssäsongen tar upp de flesta av de små planktoniska kräftdjur som euphausider, bläckfiskar och amfipoder. Ny forskning visar att den också är benägen för geléfisk i vissa områden. Den matar ofta på avsevärda avstånd från kolonin och sjunker upp till 30 meter för att nå sitt byte.

Uppfödningen börjar i april och maj i kolonier som ofta delas med andra aukarter. Detta par lägger ett ägg, som bara varar i en månad, kycklingen matas fyra gånger i cirka 35 dagar. Kycklingen flyr på natten och flyger ensam till havet.

Status och bevarande

Medan parakiter auklets inte anses vara ett hot, finns det uppskattningar av över en miljon människor i norra Stilla havet. Det antas inte ha minskat nyligen men kan hotas i framtiden av rovdjur och oljeutsläpp.

Titta på videon: Budgie Laying Eggs Now, this is INSANE! (Juni 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send