Fågelfamiljer

Parasitic Jaeger (Stercorarius parasiticus) Profil

Pin
Send
Share
Send
Send


Parasitic jaeger, vetenskapligt namn, Stercorarius parasiticus är en marin fågel. Tillhör Stercorariidae av Skua-familjen är också känd som Arctic skua, Arctic jaeger eller parasitic skua. Ordet "Jaeger" kommer från det tyska ordet Jaeger, vilket betyder "jägare".

Det engelska namnet ”Skua” kommer från faraos namn Skigvur, där Skyevoy är känt för sin fågelkoloni. Namnet på Genos är Stercorreus Latin och betyder "ko-gödsel".

Mat som sprids av andra fåglar betraktades en gång som avföring när de följdes av squash. Specifika parasiter kommer från latin och betyder "parasiter".

Beskrivning

Upptäckt kompliceras av förekomsten av långbenta Jaeger och Parasitic jaeger och tre bokstäver.

De korta, parasitiska käftarna för squaw väger 5-7 cm (4-5 tum), 107 10125 cm (42-49 tum) på vingarna och väger 300-650 gram (0,66-1,43 pund) avel. Vuxna svansströmmar är cirka 7 cm (2,8 tum) långa.

Ljusmorfor har vuxna på en brun rygg, övervägande vit primärhud med mörka underdelar och en vit "blixt". Huvudet och nacken är gula i färg med en svart hatt och har en fokuseringsprojektion.

Mörk-morfer av mörkt morfösa vuxna har mörkbruna och medelstora fjädrar något mörka med bleka underdelar, huvud och nacke. Det finns en vit vingblixt i alla storlekar.

Identifiering av ungdomar är mer problematisk och det är svårt att skilja parasitiska jiggare från långbenta jiggare. Parasitisk jaeger är mindre bränd än den större, kortare och längre benparasitiska jaeger, som vanligtvis är varmare tonade med bruna nyanser snarare än grå. De visar dock samma brett utbud av fjäderdräktförändringar. Flygningen är mer Falcon-liknande.

Det vanliga kallet för den här fågeln är det nässtoppande ordet som upprepas flera gånger i utställningen. Deras larmsamtal är ett litet ljud.

Föder upp

Denna art har sitt ursprung i Eurasien och norr om Nordamerika, med betydande populationer i södra norra Skottland.

Den lägger fyra olivbruna ägg på torr tundra, högre frukt och häckande öar. Medan det är i grogrunden förblir det tyst förutom klippning och bra noter.

Liksom andra spett kommer det att nå människor eller rävbo, även om det inte kan orsaka allvarlig skada är det en skrämmande och smärtsam upplevelse. Det är en vandrande, tropisk och vinter i havet i södra oceanen.

På de brittiska öarna häckar de i Shetland och Orkneyöarna, yttre Hebriderna, Sutherland, Caithness och flera öar i Argyle.

Uppfostran

Denna fågel kommer att föda på råttor, insekter, ägg, råttor och småfåglar under häckningssäsongen, men det mesta av sin kost (särskilt på vintern och flyttningen) är gjord med mat som den får genom att kläcka andra fåglar (främst måsar och terräng) i en sekvens som kallas kleptopericism.

Bevarande status

År 2018, efter att deras antal sjönk drastiskt i början av 2000-talet, listades Stercorarius parasiticus som hotad på Island från den minsta oro 2000.

Titta på videon: NEWLY DISCOVERED RARE ANT SPECIES SPECIES SEMUT LANGKA YG BARU DITEMUKAN (Juni 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send