Fågelfamiljer

Glaucous Macaw (Anodorhynchus glaucus) Profil

Pin
Send
Share
Send
Send


Den glasiga ara, vetenskapligt namn Anodorhynchus glaucus är en stor, helt blå sydamerikansk papegoja, en medlem av en jätte grupp av neotropiska papegojor allmänt kända som ara.

Glaucous Macaw (Anodorhynchus glaucus) Profil

Denna glauköna ara, som vanligtvis tros vara utrotad, är noggrant associerad med Lears ara A. leari och hyacint-ara A. hyacinthinus. I Guaraní kallas det guaa-obi efter dess vokaliseringar.

Glaucous macaw Beskrivning

Denna art registrerades äntligen under 1960-talet och den kan ha minskat utomordentligt på grund av att fånga och köpa och sälja, tillsammans med ren omgivning av hot, förnedring och decimering.

Icke desto mindre skulle det vara glatt ara att det skulle fortsätta att överleva, med motiveringen att inte den stora majoriteten av det ett tag tidigare har uppnåtts har studerats på ett tillfredsställande sätt, och det har varit tåligt och övertygande i närheten av recensioner. Varje återstående befolkning kan vara liten och hanteras därför som kritiskt hotad.
70 cm (27,5 tum) lång, förmodligen den mest halvljus turkosblå med ett expansivt gråaktigt huvud. Den har en utsträckt svans och en betydande faktura.

Den har en gul, otäckt ögonring och halvmåneformade lappar som omsluter underkäken. Deras livscykel registreras inte ordentligt, vissa säger att de levde 14 - 20 år, men eftersom de flesta större papegojor helt enkelt bor 60+ år, finns det ingen anledning att den här glansiga ara inte kunde bo så länge.
Den glasiga ara är 70 cm (28 tum) lång. Den är till stor del blek turkosblå med ett stort, gråaktigt huvud. Tidsperioden glaucous beskriver dess färgning.

Den har en förlängd svans och en stor faktura. Den har en gul, blotta ögonring och halvmåneformade lappetter som gränsar till underkäken.

Variation och nedgång

Denna höna var infödd i norra Argentina, södra Paraguay, Chaco och llano-området i Bolivia nära staden Santa Cruz de la Sierra, nordöstra Uruguay och Brasilien.

Det växte till att bli ovanligt genom 1800-talet på grund av fångst och brist på livsmiljöer, och endast två uppnåeliga recensioner av otämjade fåglar har förvärvats under 1900-talet.

Expeditioner från ornitologer till sydvästra Paraguay genom 1990-talet kunde inte visa något bevis på arten.

Dessutom hade endast de äldsta invånarna i området uppgifter om ara, med arten som slutgiltigt registrerades under 1870-talet.

Hönans försvinnande är troligen kopplad till fångst av bosatta vuxna för den vilda hönshandeln och grossistavverkning av yataypalmen, Butia yatay, vars nötter verkar ha utgjort dess främsta måltider.

Även om lämplig livsmiljö stannar i El Palmar Nationwide Park, inom den argentinska provinsen Entre Ríos, förutom södra Brasilien, har inga rykten om hönsens fortsatta existens tidigare ett antal många år bekräftat trovärdigt.

En sökning utförd av Joe Cuddy och Tony Pittman 1992 slutsatsen att fåglarna har utrotats av deras tidigare.

Rykten uthärdade att blåa ara har sett i Argentina och Bolivia med en säljare i Rosario, Argentina, som tillhandahåller bostäder.

Den avlidne George Smith höll många föredrag rik på bevarandedata om ara, tillsammans med denna art, som han erkände att den inte var utdöd i naturen, men existerade i avlägsna områden i Bolivia den plats han hade mött trappare som kan etablera denna art.

Vidare erkände han att det fanns stativ av ren palm "så långt uppmärksamheten kan se" när han flög över världen som bara ska utredas.
En forskning från 2018 som citerar hönsutrotningsmönster, den kraftiga förstörelsen av dess livsmiljö och bristen på eventuella bekräftade observationer av anledningen till att 1980-talet verkligen hjälpte att lägga upp arten till kritiskt hotad - förmodligen utrotad.

Titta på videon: Hyacinth Macaw: 5 Interesting Facts. Interesting Facts About Hyacinth Macaw. Blue Macaw Facts (Juni 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send